Monday, March 24, 2008

Det sorte får vender tilbage



Sidst vi var i New York gik vi ikke så meget ud om aftenen, så denne gang har vi arrangeret flere ture ud i nattelivet. Det behøver slet ikke være så dyrt, for eksempel fandt vi ud af, at vores gamle helt Dres fra Black Sheep holdt en comeback koncert til den rørende pris af en penny i forsalg og ganske gratis, hvis man bare møder frem.

Det foregår i Highline Ballroom, en flot koncertsal i New Yorks Chelsey Distrikt på den sydlige del af Manhattan. Da vi kommer frem viste det sig dog at vi er kommet alt for tidligt, så vi spiser først på en cubansk restaurant og vendte så tilbage til koncerten. Her får vi muligheden for at sidde på forreste række på balkonen, hvor der hele koncerten igennem var servering er baren, så vi føler os som et par temmelig heldige, og ikke så lidt fornemme, kartofler.

DJ'en der spiller først er temmelig dårlig og kan ikke finde ud af at mixe pladerne, så det sætter bange anelser i gang for koncerten. De bliver dog gjort til skamme da Dres går på scenen. Både hans hits fra Blacksheep tiden som "The Choice Is Yours" og "Strobelight Honeys" og hans nye materiale fungerer godt. Og gennem næsten en times show rapper han uden backup rapper, hvilket er ret imponerende.

Som en overraskelse har han taget en del af sine venner med. Bl.a. de hardcore rappere fra The Legion, den nye Chicago-rapper Rhymefest, der kækt freestyler om New Yorks afgående guvornør Elliot Spitzers skandale. Den bedste overraskelse er dog at Lady Bug Mecca fra Digable Planets kommer ud og optræder med Dres. Hun spiller også nye ting de har lavet sammen, men det bedste er selvfølgelig da hun spiller "Rebirth of Slick (Cool Like That)" et jazzet rapnummer med en fantastisk basgang.

Efter showet ryger Marie en cigaret med de indfødte mens jeg køber en t-shirt og bliver fotograferet sammen med Dres, der virker synligt imponeret over stadig at have fans i Danmark. Alt i alt en super, og næsten gratis, koncertoplevelse.



Marie nyder showet fra balkonen.



Så så man lige Peter og Dres fra Black Sheep.



Dres i aktion.

1 comment:

Anonymous said...

Fantastisk basgang :)